Der skal skaffes flere penge til en række projekter i den nordlige- og nordvestlige del af Jylland, derfor er Tgaard stiftet i Aars den 1. april 2016 med det formål at hjælpe primært foreninger, organisationer og institutioner, med at få beskrevet projekter og ikke mindst hjælpe med at rejse penge til projekter der vil gøre det sjovere og federe at bo i denne del af Danmark.

  • Det er min opfattelse at rigtige mange grupperinger løber panden mod en mur, når de har en god idé. De har simpelthen svært ved at finde pengene, eller præcist få beskrevet deres projekt. Det kan handle om alt lige fra kunstgræsbaner, legepladser og skulpturer til bøger og tv-serier. Med Tgaard vil jeg gerne hjælpe dem, der rammer muren, siger Torben Nørgaard, indehaver, Tgaard.

Torben Nørgaard arbejder på TV2 Nord, hvor han har haft sin gang uafbrudt siden 2004. Han er uddannet journalist og arbejdet som sådan indenfor alle mulige genrer indtil 2011. Siden har han haft ansvaret for at planlægge TV2 Nord Salto – et job der siden er udvidet til også at omfatte planlægningen af TV2/Fyn, Lorry+ og TV SYD+. En af opgaverne er også at finde penge til programserier på TV2 Nord. Det er her interessen for fundraising for alvor blev vagt.

  • Jeg synes egentlig det er meget sjovt at lede efter de muligheder der er i landets flere tusinde puljer og fonde. Det handler jo om at ramme de rigtige steder og få formuleret ansøgninger, så de fanger opmærksomheden. Det begyndte på TV2 Nord, og så har interessen ført til etableringen af Tgaard, siger Torben Nørgaard

Tgaard er en sidebeskæftigelse, men der er timer nok at tage af. Torben Nørgaard har gennem de seneste næsten 20 år været meget aktiv i diverse håndboldklubber, som træner, bestyrelsesmedlem og konsulent. Den del af tilværelsen er lagt på hylden og så skal tiden jo bruges til noget andet.

  • Siden 1997 har jeg brugt cirka 15 timer i snit om ugen på håndbold og foreningsliv, ofte mere. Den tid skal nu deles ud på Tgaard og familien. Der skal jo være lidt at rive i, når TV2 Nord ikke lægger beslag på tiden. Den tid andre bruger på at rode med mekanik eller spille golf, den vil jeg gerne bruge på at finde penge til andre mennesker og interessante projekter, siger Torben Nørgaard, indehaver, Tgaard.