Næsten alt. Der er mere end 2000 fonde alene i Danmark, og så er der alle de offentlige puljer i ministerier, regioner, kommuner og ikke mindst i EU-regi. Man skal have en idé. En gruppe der er med på idéen og så handler det om at man får defineret et projekt.

Det handler også om at man skal finde flere samarbejdspartnere, og at rigtig mange kan få gavn af de ting, man søger penge til. Det er rigtig godt at være en forening, eller en organisation som ikke lever helt af offentlige midler. Man kan søge til alt fx bygninger, skulpturer, legepladser, naturstier og samarbejdsprojekter, der typisk skal forbedre levevilkår og bosætning. Der er også større puljer der støtter forskning, specielt indenfor sygdomme og udvikling af nye ting.

Fondsmidler må ikke bruges til drift. De kan sjældent bruges til markedsføring – og ofte bliver der sagt nej når det gælder enkeltpersoner. Der er undtagelser, når det gælder legater til studier, eller rejser med helt specifikke formål.

Det vigtigste er at man samarbejder og har en rigtig god tålmodighed.

Torben 049 Torben 039